jannekedegraaf.reismee.nl

Woensdag 9 maart

Dinsdag 8 maart

Vanmorgen hebben we wat uitgeslapen en daarna ontbeten. Om 10.15 hebben we een taxi naar het vliegveld genomen, wat een hele belevenis was in dat drukke verkeer. Tegen 11.00 zijn we aangekomen op het vliegveld en hebben we ingecheckt (zaten gelukkig nog niet aan het gewicht van 20 kg p.p) We alvast geld gewisseld naar Singapore Dollar en E1 = SD 1,77. Om 12.00 eten we nog wat op het vliegveld en koop ik een laatste souvenir. Om 13.10 vliegen we naar Singapore en gaan we dus ook Vietnam nu verlaten. Ook dit was een prachtig land en we hopen hier zeker nog eens terug te komen, want er is nog genoeg te zien. Ook gaan we nu een stapje dichter naar Nederland toe en richting het einde van een geweldige reis. Ik kijk ernaar uit iedereen in Nederland weer te zien, maar vind het ook wel erg spannend. Het leven hier went echt en dat in Nederland ook weer binnen de kortste keren waarschijnlijk. Om 16.00 komen we aan in Singapore (met nog een extra uur tijdverschil is het nu 7 uur later als in Nederland) en hebben we eerst een flinke regenbui die gelukkig maar van korte duur is. Singapore is echt prachtig en overal onderweg zijn planten en parkjes te zien en het is vooral ontzettend schoon. Wat een cultuurshock is dit na Cambodja en Vietnam. We blijken dan ook nog een erg luxe hotel te hebben, met een grote kamer, met plasma scherm, enorm bed en het licht te bedienen d.m.v. touchscreens. Dit is wel echt even omschakelen na al de armoede die we de afgelopen weken hebben gezien. Rond 19.00 gaan we naar Chinatown om sate te eten bij een marktkraampje op aanbeveling van ons pap en mam (die hier ook eens hebben gegeten) en het was inderdaad heerlijk! Daarna hebben we nog een wandeling gemaakt en verbazen ons over alle enorme, maar ook hele mooie gebouwen. Om 22.00 nemen we nog een drankje in een cafetje waar ze goede life muziek hebben. Daarna gaan we lekker naar bed.

Woensdag 9 maart

Vanmorgen zijn we om 7.30 opgestaan en hebben gegeten van een belachelijk groot ontbijt bufet. Rond 9.00 kwam eerst de technische dienst langs, want we hebben blijkbaar het touchscreen voor het licht gesloopt. Tja dat zijn we ook niet gewend natuurlijk en hebben dit misschien iets teveel gebruikt!? Eerst zijn we eerst naar het bekende Raffles hotel gelopen en een foto gemaakt en daarna hebben we langs de vele dure winkels gelopenop Orchard Road. Hier is echt vanalles te koop met veel merken zoals Prada, Fendi en Gucci. We lopen deze straat uit en komen uit bij de botanische tuin die erg mooi is, maar omdat het ontzettend benauwd is en we al veel gewandeld hebben vandaag houden we het al snel voor gezien en nemen een taxi terug naar het hotel. Het begint net te regenen en het koelt nu gelukkig een beetje af. Om 14.00 gaan we met de bus naar de dierentuin, wat 1 van de grootste en mooiste van de wereld moet zijn. Het is inderdaad een schitterend park en de dieren zien er goed verzorgd uit. Rond 18.00 zijn we weer terug bij het hotel en na wat te hebben opgefrist gaan we weer naar Chinatown om bij hetzelfde kraampje weer wat te eten want dit was heerlijk gisteren. Dan wandelen we weer terug naar het hotel.

Voorlopig is dit mijn laatste weblog, omdat we morgenavond om 23.50 terugvliegen naar Nederland zal ik hier morgen geen tijd voor hebben. Ik vond het in ieder geval hartstikke leuk om deze weblog bij te houden en ik keek iedere keer weer uit naar de geweldige reacties van iedereen. Bedankt hiervoor allemaal !!!

Ik kijk ernaar uit iedereen weer te zien in Nederland, dus tot binnenkort!

Groetjes Janneke

Leon & Jits

Lieve Jarno en Janneke!

Ik heb even een inhaalslag gemaakt en alles weer gelezen! Wat een verschillen tussen die luxe en armoede en alles er omheen zeg! Ben zoooo benieuwd naar jullie foto's! Was goed om Jarno vanmiddag even te horen, hoop dat jullie nog lekker geshopt hebben;)
Heeele goede reis gewenst morgen en tot snel!

Liefs, Leon & Jits

yvonne

Jij bedankt voor je prachtige verhalen! we hebben ze met veel plezier gelezen. Wij wensen jullie een goede en veilige terugreis. gr. Chris,Yvonne, Megan Yara.

Helma

Hoi Janske, ik kan niet wachten om jullie weer in Nederland te zien.
Dikke kus.

Helma en Roberto

Linda

Hee Janneke en Jarno,

Wat zijn die laatste 3 weken ook omgevlogen zeg. Zo te lezen hebben jullie een hele goede tijd gehad! Erg leuk om het allemaal te volgen. Het zal zo wel weer wennen zijn in Nederland, vooral voor jou Janneke, na 2 maand.
Een hele goede reis toegewenst en spreek jullie snel!

Liefs Linda

Jeanette

Een hele fijne reis terug. Het zal weer wennen voor je zijn in ons koude, snelle kikkerlandje. Hoop je snel te zien!
Groetjes, Jeanette

wil

Hallo Janneke en Jarno,

Het grote avontuur zit erop en zijn jullie alweer bezig met de terugreis naar Nederland Wij hebben ontzettend genoten van alle informatie die we in onze mailbox hebben gekregen en willen jullie daarvoor hartelijk danken Wij wensen jullie een goede reis en hopelijk kunnen jullie weer snel wennen aan ons voorlopig koude en natte klimaat

groetjes en tot ziens,

Wil en Petra

marieke didden

Tot snel op het werk Janneke
Ben benieuwd naar al je verhalen live.
Ik heb met plezier al je verhalen gelezen.

Annegien en Dirk

Hoi Janneke en Jarno,
Wij wensen jullie een goede reis terug!
Zal zeker wel wennen zijn, zeker voor jou Janneke! Maar dat gaat meestal wel snel.
Groetjes, Dirk en Annegien