jannekedegraaf.reismee.nl

Woensdag 23 februari

Maandag 21 februari

Vanmorgen was ik al om 9.00 wakker en ben ik naar het internetcafe gegaan terwijl jarno nog lekker lag te slapen. Om 11.00 heb ik hem toch maar wakker gemaakt omdat we voor 12 uur moeten verhuizen naar een andere kamer. Daarna zijn we gaan ontbijten bij Baatai, wat net als anders heerlijk is. Dan gaan we naar 1 van de vele reisbureaus om de busreis voor morgen naar Battambang te boeken. Deze reis is duurt zo'n 4 uur en is ongeveer 200 km. Hier betalen we $5 p.p. voor, geen geld toch? Ook hebben we alvast wat souvenirs gekocht en het afdingen hierbij is een ware sport. Om 14.00 zijn we met een tuk-tuk naar het Tonle sap meer gegaan, wat het groootste meer is van zuid-oost azie. De weg hiernaartoe is prachtig, maar eenmaal aangekomen bij het meer is het erg toeristisch. De boottocht is belachelijk duur voor Cambodjaanse begrippen, maar we besluiten het toch maar te doen. We hebben een boot voor onszelf met een schipper en een gids die ons naar het meer brengt en vervolgens gaan we langs de drijvende dorpjes en winkels. We kunnen ook nog schriften kopen van $ 15,00 per pakje, dit doen we maar niet! Ik heb voor mijn gevoel al genoeg liefdadigheid gedaan de afgelopen 5 weken. Verder zijn er overal bedelende mensen. En als we na anderhalf uur in plaats van 2 uur terug komen vraagt de gids ook nog om een flinke fooi. Ik heb hem even uitgelegd dat hij die toch echt niet krijgt. Het was dan ook echt niet de moeite waard. Als we terug komen eten we lekker een paar loempiaatjes in het hotel. Volgens mij heb ik het nog niet gezegd, maar dit hotel is echt fantastisch. Het ziet er keurig uit en het personeel is erg vriendelijk. Vanavond gaan we eten in de drukke Pub Street en drinken we nog een glas wijn op het balkon van het hotel. Dit is toch echt genieten! Uiteindelijk liggen we pas om 23:00 uur in bed.

Dinsdag 22 februari

Vanochtend gaan we naar het restaurant van Baatai voor ons laatste ontbijt maar ook om afscheid te nemen. We hebben voor Baatai en haar zus allebei een armbandje gekocht als blijk van waardering . Na het afscheid worden we om 09:45 uur door een busje opgehaald om naar het busstation te gaan, hier vertrekken we uiteindelijk om 11:00 uur naar Battambang.We hebben niet erg veel beenruimte, maar wat wil je voor $5 p.p.? De bus zit vol met Cambodjanen en na 1 uur zet de buschauffeur de bus stil om te gaan lunchen op de markt. Hier hebben we rijstwafels en een ananas gekocht voor onderweg en dit is een prima lunch. Na ongeveer 15 min. gaan we weer verder en na heel wat korte stops om mensen uit te laten, komen we rond 14.30 aan in Battambang. Er staat al een man klaar met onze naam op een bordje om ons naar het gereserveerde hotel Seng hout te brengen. Het hotel ziet er prima uit en ligt middenin het centrum, dus een goede keus! We boeken alvast een trip voor morgen om met een tuk-tuk de omgeving te bekijken. Daarna hebben we om 16.00 afgesproken met Anna en Tom. Anna is een collega van mij en is samen met haar vriend al sinds september op reis in azie. We hebben de afgelopen tijd contact gehouden en zouden elkaar vandaag hier in Battambang ontmoeten. Het was echt ontzettend leuk elkaar zover van huis te zien en we hebben heel wat leuke reisverhalen uitgewisseld. Inmiddels zijn ze in India, nepal, Thailand, Laos, Vietnam en nu in Cambodja geweest. Erg leuk om hun ervaringen te horen. Daarna hebben we natuurlijk ook nog even over het werk gekletst. We hebben gezellig wat gegeten en gedronken en een rondje gewandeld en uiteindelijk rond 22.00 afscheid genomen. Morgen gaan ze verder naar Siem Reap, waar wij net vandaan komen. We besluiten 3 nachten hier in Battambang te blijven, aangezien dit een goede afwisseling is na het drukke Siem Reap. Om 23.00 gaan we slapen..

Corrie Oosterom

Wat ben je toch trouw met schrijven, echt super leuk! En nu samen met Jarno, geniet ervan!
liefs Corrie

Jits

Het voelt elke keer een beetje als vakantie om je verhalen te lezen!! Ben ook echt benieuwd om alle foto's te zien als jullie terug zijn, de voorproefjes op je blog smaken naar meer :) Hier heeft het aardig wat gesneeuwd al blijft het gelukkig niet liggen :)
Tot de volgende blog!

Kus Leon en Jits

Helma

Hoi Janneke en Jarno,
Wat fijn dat jullie dit samen kunnen doen, dat maakt het misschien wat gemakkelijker om al je indrukken te verwerken van de laatste weken nu Jarno het land en de mensen ook leert kennen.
Fijne vakantie samen, dikke kus .
Helma en Roberto

Linda Heesbeen

Inmiddels heb ik al je reisverhalen gelezen. Leuke bezigheid in mijn pauze. Ontzettend leuk om te lezen hoe het er aan de andere kant van de wereld aan toe gaat.
Geniet nog van jullie tijd samen en deze enorme ervaring.

Linda Heesbeen