jannekedegraaf.reismee.nl

Zondag 6 februari

Zaterdag 5 februari

Vanmorgen was ik al vroeg wakker en ben op tijd opgestaan om mijn email te checken en mijn weblog verder bij te werken. Het is veel werk om iedere avond een verhaal te schrijven en het vervolgens op een geschikt moment te verwerkenop mijn weblog, aangezien ik niet altijd internet bij de hand heb, of soms kan ik gewoonweg niet inloggen. Maar de vele geweldige reacties zorgen ervoor dat ik dit toch blijf volhouden, dus ik hoop dat jullie nog zin hebben om 5 weken mijn verhalen te lezen! Haha. Rond 9.30 ben ik een stuk gaan wandelen in Siem Reap, het is nu nog niet zo druk en vooral ook niet zo warm. Onderweg werd ik aangesproken door een cambodjaanse man, waarmee ik wat in Frans en Khmer heb kunnen communiceren. Net toen ik dacht een leuk gesprek te hebben overdonderde de man me met de vraag of hij een dollar voor eten mocht hebben!? Maar aangezien hij iets van mij wilde hebben en ik een foto van hem zijn we tot een deal gekomen! Dus heb ik een foto gemaakt in ruil voor een dollar. Vervolgens heb ik nog even in de zon op een bankje langs de rivier gezeten en daarna weer verder gewandeld. Ik kwam terecht in een wijk waar de mensen weinig geld hebben en het contrast was enorm, met de grote hotels op de achtergrond. Vervolgens heb ik een tuk-tuk genomen in de hoop dat de chauffeur me wat meer van deze wijk kon laten zien. Maar in plaats daarvan kreeg ik juist een tour langs een kale vlakte waar ze enorme hotels uit de grond aan het stampen waren, iets waar ik totaal geen interesse voor had. Ik kreeg hem ook niet uitgelegd dat dit niet was wat ik wilde zien, maar na een half uur werd ik afgezet bij de oude markt en dit was dan wel weer leuk om te zien. Lekker even op het terras een heerlijke ananas shake gedronken en daarna ben ik met Simen en Agneta gaan lunchen. Ze gaan meestal naar een restaurantje wat erg klein is, met heerlijk etenen de eigenaresse is erg vriendelijk envooral bescheiden. Hier heb ik heerlijk een bananen pannekoek op. Toen we klaar waren met eten werden we voor de volgende morgen uitgenodigd om mee naar het meer te gaan, dat leek ons wel wat! Dus hebben we afgesproken om 7.00 morgenochtend bij haar restaurant. Na onze lunch zijn we lekker naar het zwembad gegaan en hebben gezwommen en wat in de zon gelegen. Daarna had ik een skype date met Jarno en mijn ouders en zelfs ook nog met opa!Het is toch wel ontzettend bijzonder als je een opa hebt die ook skype heeft, echt geweldig! Om 19.00 hebben we afgesproken om samen te gaan eten en ik heb BBQ met beef besteld, dat was een leuke ervaring met een BBQ voor je op tafel en allerlei groentes en sausjes. Uiteindelijk lag ik om 23.30 in bed.

Zondag 6 februari

Vanmorgen kreeg ik een wake-up call van Jarno en was dus om 6.00 wakker, dat was leuk maar ik schrok ook een beetje, want ik word vrijwel nooit gebeld op mijn cambodjaanse nummer! Om 6.45 stond ik klaar en was ik aan het wachten op Simen. Die bleek een flinke kater te hebben en ik ben dus alleen met Agneta gegaan. We hebben bij het restaurant eerst een pannekoek met mango gegeten en het bleek dat Baatai (de eigenaresse) deze ochtend haar restaurant sloot, zodat ze met ons naar het meer kon gaan. Dat is toch wel bijzonder nietwaar? We gingen met de hele familie op pad met zijn allen op 3 scooters en dat is een leuke gezicht als je met 9 mensen bent. Maar dat kan hier allemaal! Het was ongeveer een half uur rijden en we kwamen bij een enorm meer aan, wat we niet hadden verwacht. We hebben heerlijk in de hangmat gelegen en wat met Baatai en Vinar(een vriend)gesproken. Om ongeveer 10.30 zijn we weer teruggegaan aangezien we om 12.00 uit het Guest house moeten zijn en we daarna terug gaan naar Samrong. Verder wildeBaatainiet dat we ook maar ergens voor zouden betalen! Ik vertelde dat ik over 2 weken terug ben in Siem Reap en ze hoopt dan nog wat af te kunnen spreken, ze wil het uitgaansleven laten zien hier! Een geweldigeochtend gehad en nu mijn laatste foto's nog proberen te downloaden en nog even een hamburger eten. Dan is het alweer tijd om met de taxi terug naar Samraong te gaan. Wat gaat zo'n weekend toch snel voorbij...

mieke

hallo Janneke
Ik vind het knap dat je nog zo veel tijd vind om ons op de hoogte te houden van alles wat daar gebeurt.
Veel succes nog.
groetjes Mieke

yvonne

jemig Janneke je maakt toch wel erg veel mee zeg. En dat je het allemaal volhoudt. Het is toch veelal een schril contrast met hier. Goed dat je geen bloed hebt gegeven, dat zou ik ook niet hebben gedaan. En petje af dat jullie af en toe toch wat kunnen betekenen, zoals het kind wat jullie dan toch maar terugdragen, raar dat de verpleging dat daar niet op zich mag/wil nemen. Janneke met hoeveel vrijwilligers zitten jullie nu in het huis bij Mr. Ya? Wel leuk zeg zoveel verschillende nationaliteiten. Nou nog heel veel succes daar en geniet er maar van, want zoals je al schrijft het zijn toch onvergelijke ervaringen.
Groetjes Yvonne, Chris, Megan & Yara

marieke didden

Het blijft erg leuk om je verhalen te blijven lezen. Wat een ervaringen.
Groetjes Marieke

Opa

Je foto's en jou verhalen bekeken en gelezen wat een toestanden daar allemaal. Wat een ervaring was het het skypen met jou, ik vond het harstikke leuk hoor, en dat je moeder me net belde, de telefoonhaak bij de computer gehouden en zo kon je moeder nog met je praten. Zondag veel visite gehad van de familie en veel gesproken over jou en je ervaringen daarginds.
Veel succes en het allerbeste met je Janneke, Opa.

Corrie Oosterom

Wat geweldig dat je ons zo op de hoogte houd van jou bijzondere ervaringen, echt super. Elke dag opnieuw kunnen we je volgen. Het zal wel weer een tijdje duren voordat je dit allemaal verwerkt hebt en op een rijtje en wat zal alles in Nederland (ook al wil je daar nu nog niet aan denken) allemaal luxe zijn.
Nou meis geniet nog en tot de volgende keer! liefs Corrie

bert en hetty de graaf

Janneke heel hartelijk dank voor je byzondere verhalen
en let op met het zwemmen in een meer .

Joop en Truus Z.

Hoi Janneke
Wat een avonturen! Dat je nog kunt slapen na al die indrukken en niet altijd even gezellig. En in die warmte.
Hier scheen vandaag de zon volop en het was ook echt
warm. Al 3 en een 1/2 week ben je daar nu, wat gaan de weken snel. Nog ruim 1 week en dan komt manlief
naar je toe. Hoop dat jullie na je werkweken kunnen genieten van een heerlijke vakantie. We blijven jullie volgen. Hartelijke groeten uit Oisterwijk!!!!!!!!!!!!!