Zondag 23 januari
Vrijdag 21-1-2011
Vanmorgen om 5.30 opgestaan en nogal gebroken na een nacht slapen op de grond was het nu wachten op de monniken. Om 6.30 zijn we de ronde door het dorp gaan lopen achter de monniken aan op blote voeten om voedsel te verzamelen. Ik kan je vertellen dat dit geen pretje is over het grind. Na een uur waren we eindelijk terug bij de tempel en mochten we toekijken hoe de monniken het verzamelde eten opaten. Toen zij klaar waren, mochten wij hun restjes opeten! Mooie manier van leven dat boedhisme! Om 9.00 zijn we weer naar huis gefietst en heb ik eerst een heerlijke koude douche genomen en verder lekker wat geluierd. Daarna spullen gepakt, want aangezien we een vrij weekend hebben, hebben we besloten om naar Siem Reap te gaan. Aangezien Nora en Janina het project verlaten nemen we om 14.00 samen met hun een taxi naar de stad. Wel een beetje krap met 5en en een taxi chauffeur, maar als je ziet dat hier ook met 5en op een motor gaan, moet dit ook kunnen. Na een 2 uur durende rit zijn we in Siem Reap aangekomen, waar naar een guesthouse gaan Orchid genaamd en betalen hier $3 p.p.p.n. We zijn lekker gaan shoppen en kijken hier onze ogen uit, want dit is wel weer een enorme cultuurshock. Het is hier erg druk, veel cafe's, restaurants, winkels, toeristenen tuk-tuk's. Dit is weer even omschakelen na een week op het platteland, waar iedereen je aankijkt en niemand je verstaat. Toch is het ook wel even lekker. Om 19.00 gaan we zijn allen wat eten in de pub's street, waar ik lekker een hamburger en friet op heb, alhoewel ik de rijst nog lang niet zat ben. Dan afscheid nemen van Nora want zij vertrekt morgenvroeg naar Vietnam en vervolgens vroeg naar bed omdat we morgen de zeer beroemde Angkor whattempels gaan bezoeken.
Zaterdag 22-1-2011
Vanmorgen zijn we om 4.30 opgestaan om met de tuk-tuk naar Angkor What gegaan waar we willen zijn voor de zonsopkomst wat erg mooi moet zijn. Het is een prachtig tenpelcomplex en het is echt ontzettend groot. Veel Cambodjanen proberen hier hun souvenirs te verkopen en het afdingen word een sport. Maar het is ook vervelend dat je nergens rustig kunt kijken zonder dat er iemand roept: Lady, you want to buy this, only $2! Om 12:00 hebben we genoeg tempels gezien en worden we teruggebracht naar het guesthouse waar we lekker luieren. Ik ben op zoek gegaan naar een internet cafe om te skypen en Linda en Linadakrijgen ondertussen een massage. Om 19.00 heeft Linda afgesproken met Janina om naar een concert te gaan in het kinderziekenhuis, wat een arts iedere zaterdag organiseert om wat geld op te halen. Ik wilde lekker wat relaxen, aangezien we maandag beginnen met het project en dit idee had Linada ook. Daarom zijn we naar de nightmarket geweest en heb ik een prachtige sjawl gekocht. Daarna hebben we heerlijk een cocktail gedronken en later zijn we naar Dr Fish gegaan, waar we onze voeten hebben laten scrubben door 10-tallen visjes aan onze voeten te laten knabbelen. Tja je moet toch alles een keer meegemaakt hebben nietwaar! Het was erg lachwekkend, maar je kreeg er een gratis drankje bij. Om 21.30 hebben Linda en Janina ons vergezeld in het visbad en zijn we later nog wat gaan eten bij de Red-piano. Dit keer spaghetti carbonara. Het was een lange dag en morgen gaan we weer terug naar Samraong.
Hoi Janneke, ik vond het erg leuk ik bij Thijs en Sharron jou op skyp gezien te hebben, je zag er heel goed hoor, het gaat goed met jou in Canbodja he. ik kijk haast elke avond naar jou web=site, wat je allemaal beleefd hebt, het is toch wel een heel ander .leventje dan in Holland, het koude kikkerlandje. Hou doe, opa.
Hoi Janneke,
Leuk om je verhalen te lezen. Wat een verschil daar tussen stad en platteland en rijk en arm?! Bizar.
En wat een viezerik, die monnik! Inderdaad, dan krijg je opeens een heel ander beeld van een monnik, ha ha!
X Annegien
Dag Jans, ik hoor en zie wel dat je nu wel gewend raakt aan het leven in een oosters land, met af en toe iets westers. het zal uiteidelijk weer gaan zoals meestal ,dat de tijd weer te vlug voorbij gaat, maar het is wel heel erg leuk om samen met jarno ook nog even daar te zijn.
Wij zijn in ieders geval blij dat je het goed maakt.
Jans geniet ervan en tot horens.
doei Dineke ,Ad
help Janneke jij wordt vast geen boedhist. Wat een hebberige mensen zeg. Laten ze je eerst op je blote voeten door het dorp lopen om eten te verzamelen, denk je ook een happie te krijgen, maar nee hoor, pas aan het eind. Ze hebben zeker niet als bij het christendom van naaste liefde gehoord haha. En dan die monnik, volgens mij moet Jarno toch niet te lang wegblijven uit Cambodja! Nee hoor, geintje wat een verhalen. Hoe ga je dat allemaal verwerken, je hebt in zes dagen al zoveel meegemaakt! En wat sta je vroeg op zeg! Zo geniet je wel extra lang natuurlijk! Veel succes met het project maandag! We denken aan je! Geniet en leer vooral heel veel!
liefs Corrie
Hai!
Ik zou die monnik onder zn oranje gewaad schoppen idd :) Wat een koekebakker! Wat moet jij slapen 's nachts als je al die verschillen en indrukken meemaakt op een dag zeg, geweldig om te lezen! Ben benieuwd naar de foto's van jullie bloten voeten wandeling en tempels :) Als het goed is ben je vandaag begonnen int ziekenhuis, werk ze dan maar en tot horens!
liefs, Leon & Jits
Hoi Janneke,
Wat een ervaringen heb je al achter de rug! Erg leuk om ze allemaal te lezen en je mooie foto's te zien.
Veel succes met het project! Verwacht hier natuurlijk ook wel een mooi verslag en foto's van!!
Lieve groetjes, Jeanette
Hoi Janneke,
Wat een super gave verhalen. Nog heel veel plezier toegewenst!
Nienke
Hoi Janneke,
Wil je die monnik wel even uitleggen dat je een verschrikkelijke schoonmoeder hebt en dat hij nog niet jarig is als hij zich misdraagt[haha] ik kom er persoonlijk voor naar Cambodja!! Heel veel sterkte en wijsheid gewenst voor de komende week, als je echt aan het werk gaat.
Dikke kus Helma en Roberto
mooie verhalen janneke.ik denk er over om ook monnik te worden aldaar.hoef ik niet meer te stofzuigen en zo.
groetjes,roberto.
Hoi Janneke!
We zitten hier lekker in onze nachtdienst naar je prachtige foto's te kijken en je mooie verhalen te lezen. Echt geweldig.
Heel veel plezier en geniet ervan!
Liefs Dieneke en Esther B.
Zelfs vanuit zuid afrika volgen we je verhalen! Lang leve free wifi! Waanzinnige foto,s! Groetjes joost en constance
bedankt voor het interessante verhaal. Veel sterkte en wijsheid met het project.